De Raad van Commissarissen van coöperatie Voergroep Zuid maakt bekend dat Wim Maaskant per 1 januari 2017 Algemeen Directeur wordt van Voergroep Zuid. Met Maaskant (60) haalt Voergroep Zuid een gedreven professional in huis met ruim 35 jaar ervaring in de mengvoerbranche.
Zo gaf Maaskant als Algemeen Directeur onder andere leiding aan de mengvoeractiviteiten van Cehave Landbouwbelang en Agrifirm Feed. Onder leiding van Maaskant wil Voergroep Zuid zich de komende jaren verder ontwikkelen tot een sterke zuidelijke coöperatie die volop toegevoegde waarde levert voor haar leden en afnemers.
Naast de benoeming van Wim Maaskant verandert met ingang van het nieuwe jaar ook de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen. Voorzitter Jos Mans, Kees Intven en Bart Smolders nemen afscheid van de Raad van Commissarissen. Daarmee wordt invulling gegeven aan de bij het ontstaan van Voergroep Zuid gemaakte afspraak, dat de Raad van Commissarissen zou worden ingekrompen. Huidig vice-voorzitter Geert van Bussel uit Ommel neemt de voorzittershamer over van Jos Mans.
Jos Mans: “Met de benoeming van Wim Maaskant als nieuwe Algemeen Directeur sluit ik als voorzitter een intensieve periode in het nog korte bestaan van fusie-coöperatie Voergroep Zuid af. Dit is een mooi moment om de voorzittersrol over te dragen en de Raad van Commissarissen te verlaten. Ik ga mij weer volledig richten op mijn eigen bedrijven. Daar is met de bouw van een nieuwe pluimveestal en het opstarten van mestverwerking een heleboel te doen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de Raad van Commissarissen onder leiding van Geert van Bussel in nauwe samenwerking met Wim Maaskant en het team van Voergroep Zuid, haar belangrijke rol in het Zuiden van Nederland en de Belgische grensstreek waar maakt.”
Geld verdienen voor onze klanten
“Heel efficiënt voer maken van een uitstekende kwaliteit. Dat is waar wij voor staan”, legt Geert van Bussel uit. Als varkenshouder en kersverse voorzitter van de Raad van Commissarissen van coöperatie Voergroep Zuid weet hij als geen ander hoe belangrijk dit is voor leden en afnemers. “Voergroep Zuid wil als coöperatie met goede producten, kennis en advies maximaal bijdragen aan het rendement op het boerenerf. Geld verdienen voor onze klanten in plaats van aan onze klanten. Onder leiding van Jos Mans hebben wij hierin flinke stappen vooruit gezet. Daar zijn wij hem als Raad van Commissarissen heel dankbaar voor.”
Goede afzetcijfers
Voergroep Zuid presteert goed in de mengvoermarkt. De verwachte afzet van mengvoer (excl. grondstoffen) ligt in 2016 met 720.000 ton ruim 2% boven de mengvoerafzet van 2015. Volgens aanstaand Algemeen Directeur Wim Maaskant een mooi uitgangspunt voor verdere versterking van de positie van Voergroep Zuid. Hij is blij met het in hem gestelde vertrouwen en enthousiast over de mogelijkheden die Voergroep Zuid heeft in de huidige markt. “Dit bedrijf zit in het hart van de Nederlandse veehouderij. Juist in deze regio zie ik veel sterke, snel groeiende veehouderijbedrijven. Goede ondernemers die klaar zijn voor de toekomst. Met goed gevulde fabrieken en een platte organisatie kunnen wij samen met deze ondernemers het verschil maken. Daar wil ik graag mijn kennis en ervaring voor inzetten. Ik heb erg veel zin om in januari samen met het team van Voergroep Zuid aan de slag te gaan.”
Voergroep Zuid feliciteert Wim Maaskant en Geert van Bussel met hun benoemingen en wenst hen alle succes. Ook spreekt het haar waardering uit voor de grote inzet van Jos Mans, Bart Smolders en Kees Intven voor hun rol binnen de Raad van Commissarissen.
Over Voergroep Zuid
Voergroep Zuid is in mei 2015 ontstaan uit de fusie tussen coöperaties Boerenbond Deurne, Isidorus Nederpeel en Boerenbond Helden. Naast mengvoer en voergrondstoffen is het bedrijf in Zuid-Nederland een belangrijke speler in verzekeringen (Zuiderhuis), retail (9 winkels) en media (DAS Publishers!). De rendementen uit deze activiteiten vloeien terug naar het mengvoer en leveren een wezenlijke bijdrage aan het waarmaken van de missie van Voergroep Zuid: aantoonbaar meer rendement op het boerenerf.