Naar aanleiding van diverse bevindingen bij varkensbedrijven die hun voer fermenteren, start Fransen Gerrits een onderzoek naar het effect van fermentatie op de uitstoot van ammoniak.
De mengvoerleverancier start op diverse varkensbedrijven een pilot project. De verwachting wordt uitgesproken dat fermenteren naast de bekende voordelen op het gebied van diergezondheid, groei, voerconversie, voerkosten en mest tevens een positief effect heeft op het milieu.
Verschillende klanten bevestigen dat fermentatie, naast de reeds bekende voordelen, ook een positief effect op de uitstoot van ammoniak lijkt te hebben. De totale uitstoot van ammoniak lijkt te verminderen wat resulteert in een lagere productie van spuiwater en een vermindering van de geur in de stallen. Diverse varkenshouders geven aan dit in de stallen duidelijk waar te nemen. Reden genoeg dus om dit nader te onderzoeken.
Onder andere de niveaus aan stikstof en fosfaat in de rantsoenen, mest en lucht worden geanalyseerd. Het is namelijk bekend dat de benutting van nutriënten efficiënter wordt door het fermentatieproces. Fransen Gerrits probeert middels dit onderzoek gegevens te verzamelen om te bekijken of het zin heeft het fermentatieprogramma Groenlabel waardig te krijgen, waardoor fermentatie nog meer voordelen geeft voor het individuele varkensbedrijf en de varkenssector.
Fransen Gerrits heeft ruime ervaring met het fermenteren van grondstoffen op zeugen-, biggen- en vleesvarkensbedrijven en is continu op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. Dit resulteert in tevreden klanten die de voordelen van fermenteren optimaal benutten. Aldus een beter rendement met ferment.
Meer informatie
Fransen Gerrits BV
Watermolenweg 3
5469 EB Erp
T.: +31 (0)413 213261
E.: info@fransengerrits.nl
W.: www.fransengerrits.nl