De vergunningverlening in de veehouderij zit grotendeels op slot. Een nieuwe werkwijze op basis van sensortechnologie vormt de grote kans om aan te tonen hoeveel emissie er daadwerkelijk plaatsvindt vanuit stallen. In het gratis webinar ‘Met sensortechnologie naar doelvoorschriften’ op 28 september a.s., laat DLV zien welke mogelijkheden er zijn en ook welke drempels nog overwonnen moeten worden.
Op 28 september van 13.30 tot 14.30 uur vertellen Harm van der Zanden, productmanager Slimme Stal, Sandra van Kampen, specialist Veehouderij & Leefomgeving bij Connecting Agri & Food en Maartin van der Velden (varkenshouder) hier, onder leiding van Han Swinkels, alles over.
Toepassing sensortechnologie bij vergunningverlening
Een kleine 2 jaar geleden startte een pilotproject bij het varkensbedrijf Vevar. Het doel is: leren hoe sensortechnologie in de praktijk toegepast kan worden op een manier die voor de overheden voldoende zekerheid biedt om dit op te nemen in de vergunningverlening. De focus ligt in het project op ammoniakemissie. Naast de technische randvoorwaarden spelen ook zaken als plaatsingsprotocollen, onderhoud en validatie, betrouwbaarheid, handhaafbaarheid, juridische inbedding en mogelijkheden voor de ondernemer om het beter te doen, een belangrijke rol in het project.
Aanmelden webinar
Wilt u weten wat er tot nu toe is gerealiseerd en welke stappen er nog gezet gaan worden? Meld u dan aan voor het gratis webinar. Uiteraard is er ook ruimte voor alle vragen die u heeft over het onderwerp.
Bron: DLV Advies